Dačić odlučan, Tači siromašan duhom

Apr 21 2013

 Kurir, 21.04.2013.

Ivica Dačić je odlučan, inteligentan, ima visoko mišljenje o sebi, mada nema mnogo ideja, dok je Tači veoma proračunat, zajedljiv, gleda svoje interese i duhovni život mu je vrlo siromašan. Inteligentan je i pun ideja. Obojica su uzdržani u ispoljavanju osećanja – ovako je Jovan M. Krstić, psiholog i stalni sudski veštak – grafolog, opisao premijere Srbije i Kosova na osnovu njihovog rukopisa.

Analizirajući rukom ispisani tekst koji se video na papirima koji su dvojica premijera držala na pres-konferenciji posle završetka pregovora u Briselu, Krstić je zaključio da je Dačićev rukopis nepovezan, a i slova su više štampana nego pisana, što ukazuje na nedostatak potrebe za društvenim kontaktom – više je okrenut sebi nego drugim ljudima.
- Uzlazni redovi ukazuju na optimizam, veru u sebe i poštovanje vlastite ličnosti.

Njegova slova su jednostavna, što ukazuje na visok intelekt, ali nedostaju originalne veze u svemu tome, što znači da je više sklon kopiranju nego vlastitim promišljenim idejama – objašnjava Krstić i dodaje da Tači, s druge strane, odaje utisak osobe koja gleda svoje interese.

- Tači je veoma inteligentan, ali i originalan. Slovo „b“ piše arkadnim vezama – to je luk koji ide odozgo – i s takvim ljudima nikad ne znaš na čemu si. Njegova duhovnost nije na tako visokom nivou koliko potreba za nagonskim zadovoljenjem. Ali i ti nagoni su vrlo oskudni. Materijalan nivo mu je veoma važan, dok mu je duhovni život vrlo siromašan – ističe Krstić.

Analizirajući potpis premijera Dačića – I. D. – Krstić kaže da tačka posle slova ukazuje na jasan i metodičan duh.
- Stoji iza onog što zacrta, uporan je. Čovek može da se osloni na njega, drži datu reč – ističe Krstić.

No responses yet

Comments are closed at this time.